Otthon

Tippek a pihentető alváshoz

Egyre többet olvashatunk arról, hogy az éjszakai nyugodt alvásnak mekkora szerepe van a lelki egészségünkben, a teljesítményünkben, de még a testsúlyunkat is kedvezően befolyásolja. A memóriahabos matrac már évek óta ismert a hazai vásárlók előtt, igen nagy népszerűségnek örvend kedvező tulajdonságai miatt.

Ki ne szeretne éjszaka jól pihenni és kényelmesen aludni? Életünk egy igen jelentős részét töltjük alvással, ezért az ágy a legfontosabb bútordarabja az otthonunknak, és központi helyet foglal el a hálószobában. Az sem mindegy hogy milyen hangulatot áraszt a hálószobánk, milyen színek vesznek körül, és döntő, hogy milyen komfortos ágyban térünk nyugovóra.

Miben segít a memóriahabos matrac?

Az emlékezőhabként is ismert terméket sok más hétköznapi háztartási termékkel együtt az űrkutatásnak köszönhetjük – a NASA- közeli cégfejlesztésének eredménye- azzal a céllal alkották meg, hogy csökkentse az űrhajósok testére ható erőhatásokat.

Előnye, hogy remekül illeszkedik a test vonalához, és alkalmazkodik a hőmérséklet változáshoz. A memóriahabos matrac különösen prevenciós céllal alkalmazható, hiszen megelőzi az izmok éjszakai elgémberedését, és segít a nyugodt pihenésben. A technológia révén képes a szervezet gyorsabban regenerálódni, a testre és a gerincoszlopra nehezedő kisebb nyomás miatt.

A memória matrac hátrányai

Hátrányai közé sorolható, hogy kissé süppedős, és idővel nehezebben nyeri vissza az eredeti formáját. De leginkább arra panaszkodnak a vásárlók, hogy nem szellőzik át rendesen. Ezért vásárlás előtt érdemes mérlegelni, és a saját adottságaink figyelembe vételével dönteni. Aki jellemezően hajlamos esténként kimelegedni, annak nem igazán javasolt az egyszerű memória matrac használata.

A matracipar azonban egyre több mindennel kísérletezik, annak érdekében, hogy javuljon a matracok hőelvezetése és szellőzése. Hazánkban két féle módszerrel találkozhatunk: az egyiknél géllel tartják hűvösen a matracot úgy, hogy a memóriahab közé különféle géleket kevernek. A másik módszert elsősorban az ázsiai piacra fejlesztették ki, az ottani párás klíma miatt. A Cellpur néven elterjedt memóriahab már valóban biztosítja a tökéletes átszellőzést, így a nyugodt alvást.

A rovat további cikkei