kerti bútorok
Kert Lakberendezés

Plusz szoba a kertben

Jön a tavasz és mindjárt itt a nyár is. Az időjárás javulásával egyenes arányban nő a szabadban töltött óráinknak a száma. Akinek van saját kertje, az használja ki minél jobban, hiszen nyáron a kert felé bővíthetjük otthonunkat. Nincs is annál jobb, amikor egy kellemes enyhe tavaszi, vagy egy szellős nyári estén kiülhetünk egy hangulatos teraszra egy kellemes beszélgetésre barátainkkal.

Amennyiben adott a kerti lehetőség, mindig sokkal jobb választás a szabadban eltölteni minden szabad percünket a nappali, vagy a konyha zártságánál. A kert oldja a feszültséget, sőt még gyógyító hatást is tulajdonítanak neki.

A kert lakberendezésnek is megvannak a maga fortélyai. Általánosan ugyanazokra a tényezőkre kell figyelni, mint egy belső tér esetén. Fontos a megfelelő hangulat kialakítása, azaz a burkolatok, az árnyékolók, a bútorok, a tárolók és egyéb használati tárgyak megtalálása. A burkolatok milyenségét elsősorban ízlésünk határozza meg. Választhatunk könnyebben tisztítható fagyálló lapburkolatot, mediterrán hatású tégla- vagy kőburkolatot és faburkolatot is. Mindig gondoljuk végig, mire és mennyiszer akarjuk használni, és ezeknek függvényében döntsük el, mennyit szeretnénk a dologra rászánni.

A bútorválaszték hatalmas, ügyeljünk a praktikumra, azaz a jól használhatóságra és az időállóságra. Fontos, hogy fabútorok esetén gondoskodjunk a megfelelő kezelésről, mert sokszor látok árusítva teljesen kezeletlen kerti bútorokat is, amik már akár egy eső hatására is károsodnak. Mindig figyeljünk az ár-érték arányra, mert sajnos egy-egy bútor nem minden esetben állja meg a helyét az értékeléskor.

A rovat további cikkei