párkány
Lakásfelújítás

Párkányok díszítése, ízlésesen

Tipikus példa a rejtett és sajnos igen könnyen elfeledett zugokra az ablakpárkány. Nagyon sokan csak egy szükséges tárgyként vagy unalmas, haszontalan kiegészítőként tekintenek rá, holott ennél sokkal több rejlik benne.

Kérem most nézzen az ablakra, mit lát? Egy fából készült, aranyos kis párkányt, amelyet ellepnek a dekorációs tárgyak és a növények vagy már a kérdésnél leragadt és nem érti, mégis mit kéne felfedeznie az ablakában?

A válasz: egy olyan hasznos kiegészítőt, amelyre minden egyes nap szüksége van de lehet, hogy ennek még nem is igazán van tudatában.

A következőkben eláruljuk az Ön számára, hogy hogyan érdemes feldíszíteni egy párkányt, méghozzá nem is akárhogyan. 

Tegye bele az egyéniségét és a kreativitását a díszítésbe és kezdődhet is a dekorálás!

Ezért hasznos a párkány

A párkányok számtalan előnyei közül most nézzük is meg a legfontosabbakat!

 • Egy szakszerűen beépített, minőségi ablakpárkány megakadályozhatja a beázást.
 • Az ablakon lecsapódó vagy az arról lefolyó nedvességet elvezetve, megakadályozza a víz beázást.
 • Segítségével meggátolható a penészesedés is.
 • Ellenáll az időjárás viszontagságainak.
 • Remek hőszigetelő hatással rendelkezik. 

Általánosan igaz, hogy nemcsak a párkány alapanyaga, de a beépítés módja is meghatározó tényezője lesz az elégedettségünknek.

Amilyen a párkányod, olyan a fantáziád

A következőkben számos variációt és ötletet osztunk meg veletek arról, hogy milyen izgalmas, lenyűgöző módon lehet feldíszíteni az eddig elhanyagolt párkányokat.

Csakis a fantáziánk szabhat határt a díszítésnek, így engedjük el magunkat és kalandozzunk bátran a párkányok rejtelmes világában!

ablakpárkány

Díszítési lehetőségek

 • Kis veteményeskert

Sokszínű belső térre és egészségre vágyna? Tökéletesebb megoldást nem is találhatnal a zölden virító, teljességet és frissességet sugalló növényeknél.

Az ablakpárkányon található mini zöldséges kert nemcsak dekorációként, hanem kiváló vitaminforrásként is szolgál.

Extra tipp: A csírázáshoz speciális tartályokban lévő mikrogélek is jól mutatnak.

 • Kisállatunk kedvenc helye

Az ablakpárkány tökéletes megoldás lehet kiskedvencünk számára is, főként napsütéses időben. Készítsünk fekhelyet számára, béleljük ki jó alaposan egy párnával vagy nyugággyal és gyönyörködjünk az édes kis elégedettségükben.

 • Tökéletes munkatér

Az ablak természetes fényforrást jelent a lakásban, így közvetlenül előtte létrehozhatunk egy otthoni mini irodát vagy egy iskolás munkahelyet. Húzza ki a küszöböt, vagy helyezze közel hozzá a munkaasztalt.

Extra tippünk: A naptól való védelem érdekében tegyenl fel lakonikus redőnyöket, és ha szükséges, fedje le az akkumulátort egy speciális rács segítségével.

 • Fésülködőasztal

Az az ötlet, hogy az ablak közelében lévő helyet fésülködőasztallá alakítsuk, minden nő számára vonzó lesz. A természetes fénynek köszönhetően felülmúlhatatlan smink lesz a végeredmény.

 • Konyhai munkalap

A konyhapulton érthető módon nélkülözhetetlen szerepet tölt be a munkalap.

Használható kiegészítő munka felületként, vagy akár mosogatóba is beépíthető. Az előnyben részesített konstrukciós lehetőség a mű- vagy természetes kő, az összetett anyagok.

Extra tippünk: A felületnek nedvességállónak és tartósnak kell lennie.

 • Helló, napsütéses hálószoba!

Egyesek számára lehetetlennek tűnhet az ágy elhelyezése közvetlenül az ablakban. Azonban a hely megfelelő kialakításával az ablakpárkány jól versenyezhet a klasszikus ággyal. A lépcsőkkel, világítással és puha textíliákkal ellátott dobogóval egyedülálló, hangulatos és kényelmes légkört teremthetünk. Ébredés a korán kelő napsugarakkal? Felülmúlhatatlan!

 • Éjjeliszekrény

Az ablakhoz közel elhelyezett ágy lehetővé teszi az ablakpárkány éjjeliszekrényként való használatát. Helyezhet rá könyvet, poharakat, krémet, vagy éppen egy pohár vizet.

párkány készítés

Csodálatos belső enteriőr kőpárkánnyal

Ahány otthon, annyiféle párkány. Mi a Párkányosnál biztosak vagyunk abban, hogy a szépen kialakított, szakértők keze által telepített párkány egyben a lakás koronája is.

Engedje, hogy a kreativitása és a képzelőereje  innentől kezdve átvegye a gyeplőt és segítségével megtalálja az Ön számára tökéletes párkányt!

Keressen minket bizalommal!

A rovat további cikkei