kis fürdő
Otthon

Néhány hasznos apróság egy otthonos fürdőszoba kialakításához

A budapesti lakások nagy százalékában túlságosan kicsi a hely egy tágas, jól tagolt fürdőszoba kialakításához, ezért érdemes a helyet sok ötlettel pótolni. A helyet nagy átlagban erősen csökkenti az is, hogy sok helyen a fürdőben található a wc is. A fürdőszobában általában hidegburkolatokat alkalmazunk, érdekes és ötletes megoldás lehet, ha fahatású, vagy faburkolatokkal díszítjük a fürdőhelyiséget is.

Eredetibb, melegebb és természetesebb hatást érhetünk el ezzel. Lényeges, hogy az ilyen burkolat felhelyezése és kiválasztása sok szakértelmet igényel. Érdemes, némi körültekintéssel, a helyet minél előnyösebben és takarékosabban kihasználni. A mosógép feletti helyet praktikus lehet kihasználni tárolószekrény kialakítására.

Még egy kisebb fürdőszobában is lehet hely egy vékony elválasztófal kialakítására, így akár a fal egyik oldalán elszeparálva a fürdőkád, vagy a zuhanyfülke állhat, míg a másikon a wc.

kis fürdőszoba

Így egy helyiségben, de mégis külön helyeztük el a két funkciót, és még vezetéket is spórolhatunk, ha a csapokat az azonos falba helyezzük. Kicsit nagyobb fürdőben kényelmes lehet, ha két mosdót helyezünk el egymás mellett, így feloldva a reggeli készülődés okozta fürdőszobai tumultusokat.

A térérzetet könnyedén növelhetjük a fürdőben is nagyméretű tükrökkel és sok világos szín használatával. Egészen kicsi helyiségekben mindenképpen érdemes, hogy a szaniterek és a bútorok is világos színűek legyenek. Jó hangulatelemekkel, kis képekkel, megfelelő dísztárgyakkal feloldhatjuk a szoba hideg hangulatát és sokkal egyedibbé és hangulatosabbá tehetjük ezt a helyiséget is.

A rovat további cikkei