niacinamid
Magazin

Milyen jótékony hatása van az arcbőrre a niacinamidnak?

Az arcápolásban számos olyan értékes hatóanyag van, aminek az előnyeit egyszerűen vétek lenne nem kihasználni. Többek között ilyen a niacinamid is, ami tulajdonképpen nem más, mint a B3-vitamin. Mivel számos jótékony hatása van az arcbőrre, így arra gondoltunk érdemes róla írni egy cikket.

Először is azt érdemes tudni róla, hogy óriási segítséget jelent a ráncok, szarkalábak elleni harcban. Ugyanakkor a pigmentfoltokat is képes halványítani és a pattanásokra és a tág pórusokra is kiváló megoldást tud adni. Ezek mellett pedig amolyan bónusz hatásai is vannak, amiket hamarosan részletezünk is.

Mivel az arcbőrünk szépségében, simaságában az is nagymértékben közrejátszik, hogy miként érezzük magunkat, így erre is ki fogunk térni. Ebben a témában az illóolajok közérzetünkre gyakorolt hatásairól fogunk mesélni.

Ezért használj niacinamidos termékeket

A niacinamid képes hatást gyakorolni a bőrünk kollagéntermelésére. Ez nagyszerű hír, hiszen a kollagén egy természetes anyag, ami többek között a bőrünk feszességéért, simaságáért is felel. Ez egy tipikusan olyan alkotóelem, amit kívülről nem lehet pótolni. Annyit tehetünk, hogy olyan termékeket használunk, amik belülről serkentik a sejtek kollagén termelését. A niacinamid pontosan ilyen összetevő. Emellett segít a faggyútermelés normalizálásában és a gyulladások csökkentésében is, ami azt jelenti, hogy szépen támogatja a pattanások elleni termékek hatását. A bónusz hatása pedig az, hogy erősíti a bőrünk védőrétegét, ez által mérsékelve az UV-sugárzás káros hatásait.

Az illóolajok kellemes közérzetet teremtenek

Az aromalámpába vagy párologtatóba csepegtetett illóolajok egyik előnyös hatása, hogy felfrissítik a lakást és kellemes illatot varázsolnak körénk. Az ízlésünknek megfelelő aromák kellemes érzéseket keltenek bennünk, amiknek köszönhetően sokkal nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak leszünk. A délutáni szieszta vagy az esti alvás előtt is érdemes használni a különböző illatú illóolajokat, ugyanis a mély, pihentető alvást is elősegítik.

A rovat további cikkei