gyantagyöngy
Trend

Mesebeli ékszerek készülhetnek gyantagyöngyökből

Ha létezik különleges gyöngy típus, akkor mindenképpen ebbe a kategóriába sorolandók a gyantagyöngyök. A bennük rejlő nem mindennapi kettősség teszi őket ennyire egyedivé, amely nem mindennapi kombináció más gyöngy típusoknál nem tapasztalható. A kifinomult természetesség mellé ugyanis strapabíró kopásállóság társul, amely így gyakorlatilag tökéletessé teszi ezeket az elemeket bármilyen ékszer megálmodásához.

Ha valaki saját kezűleg szeretne ékszert készíteni, semmiképpen nem szabad kihagyni a gyantagyöngyökkel való alkotás élményét. Hiszen bár a kézzel készült kiegészítők alapvetően is különlegesen és egyediek, ám ezek a gyöngyök még inkább fokozzák ezt az érzést. Ezáltal pedig egy nem hétköznapi ékszerszett gyártója és tulajdonosa lehetsz egyben.

A gyantagyöngy bírja a gyűrődést!

Bármilyen ékszerről is van szó, azt bizony akarva – akaratlanul, de rendszeresen érik fizikai behatások. Odakoppan a gyűrű, súrlódik a karkötő, odaütődik a nyaklánc és még sorolhatnánk. Az apró sérülések pedig szinte rendszerint úgy keletkeznek, hogy azt észre sem veszi az, aki hordja. Ám a gyantagyöngyök esetében nem kell tartani a karcolásoktól és egyéb esztétikai hibák kialakulásától. Ez a strapabíró anyag ugyanis tökéletesen ellenáll minden olyan hétköznapi mechanikai hatásnak, amelyek más típusú ékszereknél kárt okoznának. Vagyis a megalkotott ékszerek garantáltan tartósak lesznek.

Különböző méretek, színek és formák állnak rendelkezésre

Ezeknek a gyantagyöngynek alapvetően is van egy megjelenése és kisugárzása, amely tovább fokozható a különböző méretű és alakú gyöngyök beszerzésével. Játszhatsz a színekkel, de választhatsz például virágot formáló vagy különböző árnyalatú verziókat is. Kizárólag a saját, egyedi elképzeléseiden és egyéni ízléseden múlik az, hogy végül milyen ékszer remekművekkel örvendezteted meg önmagadat vagy valamelyik szerettedet.

gomb gyantagyöngy

A belőle készült ékszerek minden alkalomra tökéletesek

A legjobb az egészben az, hogy a gyantagyöngyökből készült ékszerek minden stílushoz remekül passzolnak, legyen az hétköznapi, elegáns vagy kifejezetten exkluzív. Sejtelmes bájuk ellenére magukra vonzzák a tekintetet, ám mégsem hivalkodóak, ebben rejlik a titkuk. Vagyis bármilyen helyzetben, eltérő szettekhez felvéve is megállják a helyüket.

Milyen ékszerek készíthetők a gyantagyöngyök segítségével?

Gyakorlatilag bármilyen típusú ékszer elkészíthető ezekből a gyöngyökből, amit csak elképzelsz. A különböző kiegészítők használatával fülbevalók, karkötők, nyakláncok, de gyűrűk és brossok is megálmodhatók általuk. Sőt, gyakorlatilag nem létezik olyan kiegészítő, amelyet ne tudnál életre hívni e gyöngyök segítségével. Így az egyetlen feladatot az, hogy eldönts, mit alkotsz és kiválaszd hozzá a megfelelő alapanyagokat. Ráadásul mivel ezeknek a gyöngyöknek az alapanyaga a gyanta, a természethez is közel érezheted magad, miközben a belőle készült szépségedet viseled.

Remek ajándék is alkotható belőlük!

Ezek a gyöngyök a tartósság és a kifinomultság tökéletes szimbólumai, így remek ajándék is készíthető belőlük különleges alkalmakra. Hiszen aki hordja, mindig emlékezni fog rád és a jeles eseményre akkor, mikor rápillant a karkötőre, gyűrűre, fülbevalóra vagy gyűrűre amit te alkottál a számára. Legyen az egy ballagás, egy évforduló, egy születésnap vagy egyéb fontos mérföldkő, egy ilyen szépségnek helye van egy nő ékszeres dobozában.

Bizony nem sok olyan gyöngy létezik, amelyek ilyen fajta esztétikumot képviselnek amellett, hogy ennyire strapabíróak és még a kategóriában található szín-forma- és méretválaszték is igen széles. Pontosan ezért vétek lenne kihagyni azt, hogy megalkosd egyedi ékszerkollekciódat ezen alapanyagok segítségével. Biztos lehetsz abban, hogy az így megálmodott finom darabokon mindenkinek megakad majd a szeme és bezsebelhetsz jó néhány dicsérő szót is általuk.