Kezdő vállalkozás támogatás
Otthon

Kezdő vállalkozás támogatás

Már megkezdődött az új uniós ciklus felhívásainak kiírása, a kkv-k, nagyvállalatok számára kedvező támogatások, hitelkonstrukciók, érhetőek el. A felhívások között jellemzően vissza nem térítendő támogatások találhatók meg, de érdemes a cégeknek figyelni a felhívásokat, hiszen ennek az időszaknak várhatóan az lesz a hozadéka, hogy az uniós források kiszórásra kerülnek a gazdaság fellendítése érdekében.

Az elmúlt ciklus pályázati lehetőségeire visszatekintve az állapítható meg, hogy különösen az utolsó két évben jelentős mértékben támogatta a kormány az induló és kezdő vállalkozásokat. Sokan éltek a lehetőséggel, a felhívásban 30 alatti és 30 feletti pályázók vehettek részt, de a legtöbb nyertes a fiatal pályázók köréből került ki. A program tartalmazott egy vállalkozási ismeretekről szóló tanfolyamot, és segítséget nyújtott egy üzleti terv elkészítésében is. Az első jelentkezők számára már megkezdődött az önálló vállalkozói létforma, a többiek pedig a bevonás sorrendje alapján fogják őket követni.

A kezdő vállalkozói élethelyzet azonban hasonlóan az élet számos területéhez igen csak ágas-bogas: hiszen kezdő vállalkozás/ kezdő vállalkozó az, aki már korábbi tapasztalatokkal rendelkezik, viszont valami újat szeretne, és  újba szeretne belevágni és ehhez keres, támogatott hitelt vagy kezdő vállalkozás támogatás lehetőséget.

Az elkövetkező hónapokban érdemes figyelemmel kísérni nem csak a pályázatírással, és pályázatfigyeléssel foglalkozó weblapokat, hanem a különböző médiafelületeket is, és az illetékesség szerinti munkaügyi központok felhívásait is.

A rovat további cikkei