Kenőolajok csoportosítása felhasználási terület szerint
Vásárlás

Kenőolajok csoportosítása felhasználási terület szerint

A folyamatos korrózió és az anyagkopás nagymértékben hátráltathatja a különböző gyártási folyamatokat, így a gyártók komoly visszaesésekkel számolhatnak a forgalmazásban. Amennyiben a megfelelő kenést választjuk, úgy elkerülhetők a problémák és optimalizált gyártási folyamatok várhatók. A Klüber kenőolajai speciális és nagy teljesítményű termékek. A hatékony kenés, a súrlódás, valamint a kopás csökkentése érdekében ezekkel az olajokkal lehet a legkönnyebben védekezni, jobb esetben már meg is előzni a problémákat. Terhelés, nagy hőmérséklet és nagy fordulatszámok mellett a speciális kenőolajok használata elengedhetetlen.

A kenőolajok abban hasonlítanak a kenőzsírokhoz, hogy csökkentik a mechanikus súrlódást és a kopást, ha megfelelő összetételben használják. Ezek az olajok két komponensűek. Alapolaj hányadból és a mindenkori adalékanyagokból állnak. A kívánt hatástól függ az, hogy az adalékanyagok mekkora hányada és melyik fajtája érhető el a kenőolajban. Gyártási folyamatoktól függően teljesen más és más kenőolajokra lehet szükség. A www.klueber.com weboldalon egy helyen megnézheti, hogy milyen területen milyen típusú kenőolajokra van szükség. Amennyiben a cél a kopás és a súrlódás minimalizálása, akkor az olajok stabil folyadékfilmet képezve megvédik a felületet. A különféle berendezések üzemeltetése közben hő keletkezik, amelyet a speciális kenőolajokkal elvezethetünk. Mivel a kenőolajok igen jó viszkozitással rendelkeznek, ezért a nehezen megközelíthető helyekre is el lehet juttatni. Ilyen lehet például egy lánc kenésének megoldása. A magas hőmérséklet és az erős terhelés hatására szennyeződések keletkeznek, amelyeket a kenőolaj képes eltávolítani, csekély maradékanyag képzés mellett.

A kenőolajokat különféle területeken lehet felhasználni. Ilyen terület a szinterfém csapágy, a légsűrítők, a hűtőkompresszorok, a siklóscsapágyak. Kenőolajokat előszeretettel használja az autóipar, a textilipar és az élelmiszer- és gyógyszeripar. Ezeken a területek nagyon nagy szükség van a speciális és minőségi kenőolajokra. Ha a gyártó berendezéseket folyamatosan karbantartják, akkor annál nagyobb hatékonysággal tudnak működni különösebb meghibásodások nélkül. A berendezéseknél gyakori az emelkedett üzemi hőmérséklet, a kopás és ezeket bizony meg kell előzni a hatékonyság és a költség minimalizálás érdekében. A Klüber Lubrication hajtóműolajai segítenek a karbantartási kiadások csökkentésében és abban, hogy a berendezések minél hosszabb ideig működőképesek legyenek. A termékpalettán megtalálhatók a környezetbarát olajok, valamint a biológiailag lebomló olajok.

A kenőolajokon kívül a Klübernél beszerezhetők a csúszólakkok, a formaelválasztó anyagok, a kenőanyag adagolók, a kenőviaszok, a kenőzsírok, az ipar korróziógátlók, a szerelőpaszták és a sprayk. A sprayk alternatívát jelentenek a klasszikus kenőanyagok mellett, hiszen láncokat, drótköteleket, lineáris vezetékeket is tökéletesen meg lehet velük kenni. A sprayk ezen felül tökéletesen jók kontakt spray-ként használva, vagy esetleg bevonatként és rozsdaoldóként. A Klüber honlapján az összes kenőanyagot meg lehet tekinteni és mindegyik termékhez részletes leírást találunk a felhasználást illetően.

A rovat további cikkei