Lakásfelújítás
Ingatlan

Jó tanácsok ingatlanvásárláshoz

Mielőtt elindulnánk lakásnéző túránkra, mindenképpen érdemes saját magunk előtt tisztázni leendő otthonunk paramétereit pl.: hol és milyen adottságú ingatlant keresünk

, illetve milyen áron képzeljük el mindezt. Fontos szempont ez, hiszen az internetes oldalakon található nagy mennyiségű hirdetés szűréséhez elengedhetetlen tudni a fő csapásirányt.

Mielőtt valóban eljutunk az ingatlanba, javasolt több lakás összevetése, majd vegyük figyelembe a különböző kínálati árakat, a lakások tulajdonoságait saját elvárásainknak megfelelően. Ha eljutottunk az ingatlanba, járjunk nyitott szemmel, kérdezzünk rá a látottakra. Különböző napszakokban különbözőek a fényviszonyok is, tehát egyes esetekben többet tudhatunk meg az ingatlanról, ha más napszakban megyünk vissza megnézni azt.

A megfelelő ingatlan megtalálása mindig nagy izgalommal jár, de mielőtt valóban rábólintanánk a megvételre, még egyszer józanul gondoljuk át, hogy tényleg elegendő-e az alapterület, megfelelő-e az elosztás, szükséges-e felújítási munkákat végezni, illetve ezt mennyibe kerül kivitelezni.

Az eladási árban való egyezkedésnél hasznos érv alapunk lehet az előzetes tájékozódás során szerzett információk a környék ingatlankínálatáról, illetve az árakról. Tanácsos saját ügyvéddel rendelkezni az adásvételi szerződésen, fontos, hogy ne menjünk bele szóbeli ígéretekbe. A foglaló adásának hiteles dokumentálása is szükséges.

A rovat további cikkei