galériaépítés otthonfelújítási támogatásból
Lakásfelújítás Otthon

Jó ötlet a galériaépítés otthonfelújítási támogatásból!

Nagy belmagasságú, és kis alapterületű lakások esetében, ha bővül a család, vagy a szülők otthoni munkavégzése megkívánja, gyakran merül fel a galéria kialakítás gondolata. Azonban a célszerűségi és esztétikai szempontok mellett az sem elhanyagolható, hogy a galériával rendelkező kis lakások az albérlet piacon is kelendők.

A kis alapterületű lakásokban élők számára a kevés hely mindig problémát okoz, különösen akkor merül fel az igény a lakáscserére, ha a gyermekek számára megfelelő teret kell biztosítani. A régi építésű lakásoknál igen gyakran tapasztalható, hogy viszonylag nagy belmagasság kapcsolódik a kis alapterülethez. A galéria kialakítása egyrészt értéknövelő, másrészt a lakás alapterülete jelentősen megnő. Ugyanakkor rendkívül modern külsővel ajándékozza meg az otthonunkat.

Az új lakásfeljítási támogatásból a galéria kialakítása is finanszírozható, mielőtt belevágnánk a munkálatokba érdemes számba venni a galéria nyújtotta előnyöket, hiszen számos lehetőség rejtőzik az új szint létrehozásában.

Testvérek különszobája

Ha a családban több gyermek van, akkor az életkorukkal előbb-utóbb felmerül a külön szoba igénye, gondoljunk akár a különböző igényekre, a tanulási és játszási szokások is eltérőek lesznek. Ráadásul a nagyobbacska gyerekek igénylik a saját kuckóban való elszeparálódást. Egy biztonságosan kialakított létra ideális lehetőséget biztosít elvonulni a saját térfelére, amelyet aztán a saját ízlése szerint is berendezhet.

Helytakarékosság

Ha a helytakarékosság oldaláról közelítjük meg, egyértelmű, hogy a kialakításával egy plusz szintet kapunk, amely aztán számos funkcióban használható ki, és a jól megválasztott berendezéssel hatalmas területet nyerhetünk. Az egyterű garzonokat külön hálószobaként, illetve pihenő sarokként is berendezhetjük úgy, hogy a nappali funkciója is megmarad. A gyerekszoba esetében a galéria alatt tágas játszóteret, és tanulósarkot alakíthatunk ki, míg a pihenésre, és alvásra a galérián alakítható ki a hálótér. Amennyiben a felnőttek lakóterében található meg a galéria, ott időszakos dolgozóteret, vagy a nyugalom szigetét is megteremthetjük az osztott légtérben.

Egyediség

A galériás lakások és szobák mindig is egyedi megjelenést biztosítottak. Manapság sem ritka, hogy ahol a feltételek lehetővé teszik, ott az esztétikai igények dominálnak a kialakításnál.

A nagy belmagasságal rendelkező régi építésű házak lakásaiban vagy teljes szintmegosztást, vagy részleges szintmegosztást szoktak kialakítani. Jó tudni, hogy amíg az első változathoz legalább 5-6 méter balmagasság szükséges, addig a részleges szintmegosztás már 4-5 méteres belmagasság esetén is kivitelezhető. Azoknak sem kell lemondani a galériáról teljes mértékben, ahol csak nagyjából három méternyi belmagasság adott, mivel ilyen esetekben tárolófülkét, illetve alvófülkét alakíthatnak ki.

A rovat további cikkei