tároló
Lakberendezés

Hová tegyem azt a sok apró izét?

Aki varr, modellezik, vagy szereti a különböző kreatív hobbikat, annak minden esetben komoly gondot jelent a apró csatok, tűk, ollók és egyéb tárgyak megfelelően rendszerezett tárolása. Pedig el kell fogadni, nem megy másképpen. Az elején még könnyű, de ha nem szeretnénk, hogy elöntsön minket a kacat, akkor a leghelyesebb még a legelején elkezdeni a megfelelő tárolóhely kialakítását.

Természetesen, ha külön szobánk van erre a célra, nem olyan nagy probléma, de ez annyira nem jellemző. Általában valamelyik szoba egyik sarkában kell eldugni a különböző tárgyakat. Nálam bevált egy régi, méretes faláda, melybe kis dobozokba helyezve elfér az összes apróság. A dobozokat bárhol beszerezhetjük, a lényeg, hogy ne alakítsunk ki raktárt a lakásból. Barátnőm úgy oldotta meg ezt a problémát, hogy vásárolt egy sok kis fiókkal ellátott dohányzóasztalt, melyben minden apróság könnyedén elfért. Ráadásul ezeknek a megoldásoknak nagy előnye, hogy roppant praktikusak, hiszen az apróságok a szem elől ügyesen el vannak zárva, de használat esetén kézre esnek.

tároló

Jó megoldás lehet egy egyszerű polcrendszert vásárlása is. Erre szépen rendszerezve elhelyezhetjük a dobozokba helyezett tárgyakat. A polcot fel lehet dobni némi díszítéssel, takarófüggönnyel, vagy akár valamilyen rolóval is, így ez a megoldás sem fog túlzsúfoltan hatni. Ezekkel a módszerekkel akár minden egyes eldugott pontot praktikusan ki tudunk használni anélkül, hogy káosz keletkezne a helyiségeinkben.

A rovat további cikkei