bicikli tárolás
Otthon

Hol tároljam a biciklimet?

Véleményem szerint mindenkinek kell egy bicikli. Aki még nem próbálta, annak csak annyit mondanék, a határtalan szabadságérzést adja a rajta ülőnek. Természetesen most egy jó minőségű, hegyi útra gondolok, kellemes hőmérsékleten.

Idilli.

A bicikli tárolása viszont sokszor már nem tükrözi ezt az idillt. Egy nagyobb alapterületű lakásban persze nem akkora feladat. Az előszoba egyik sarka, vagy egy háztartási helyiség bőven megteszi. Azonban a kisebb alapterület sem jelenti a bicikli kizárását életünkből. Nekem a biciklimániás bátyám mutatott egy érdekes módszert.

Talán mindenki ismeri a fürdőszobai ruha szárítására használt fregolit, ezen a módszeren alapuló biciklitároló kialakításához nem kell komoly barkács-szaktudás. Még nekem is sikerült. Egy fúrás, egy tipli, egy kampó, egy zsinór és a bringa már lóg is a magasban. A másik – kevésbé barkácsolós megoldás – a közös tárolók, vagy a lépcsőházi, udvari tárolás lehetősége. Ki mit mond, de én nem ajánlom. Még az olcsóbb kategóriájú bicikli is megtalálja a maga közönségét. Ha nem szeretnénk gyakran újat vásárolni, inkább a biztonságosabb megoldásokat válasszuk.

A lakásban való tárolás nagyon sok módszerét feltalálták már, nem kell ezek újra feltalálásával bajlódnunk. Sok érdekes és még mutatós lehetőséget is találhatunk. Egyik-másik felér egy lakberendezési praktikával. Látogassunk el néhány biciklis webáruházba és sok olcsóbb megoldást is találhatunk.

A rovat további cikkei