Makita akkus fúrókalapács
Lakásfelújítás

Hogyan válasszunk akkus fúrókalapácsot?

Amikor fúrókalapácsot szeretnénk vásárolni, körültekintőnek kell lennünk, illetve nagyon fontos bizonyos paraméterek alapos ismerete. A fúrókalapács igen népszerű szerszámgép, ami nem hiányozhat egy igazi szakember otthoni készletéből. Mégis milyen tulajdonságokra figyeljünk oda? Miért szükséges pontosan meghatározni, hogy mire szeretnénk használni?

Az akkus fúrókalapácsok térhódítása

Az akkus szerszámgépek jobbnál-jobb eredményeket érnek el, az egyre fejlettebb technológiának köszönhetően. A hobbibarkácsolóknak kifejezetten megéri akkus fúrókalapácsot, sarokcsiszolókat, vagy körfűrészeket vásárolni. 

A teljesítmény mindenekelőtt! 

A fúrókalapács teljesítménye meghatározza a hatékonyságát, továbbá az is fontos és igen meghatározó szempont, hogy milyen nagy átmérőjű lyukat áll szándékunkban kifúrni. Minél nagyobb teljesítményű a gép, annál nagyobb méretű lyukat lehet vele fúrni. A teljesítményt tekintve az ütési energia a mérvadó, ami mindig joule-ban van megadva. Mindemellett fontos a fúrási átmérő és a frekvencia, ez az érték fordulat/percben van feltüntetve. 

Milyen anyagokhoz választhatjuk a fúrókalapácsot?

A Makita akkus fúrókalapács használata ideális betonhoz, téglához, de kőzetekhez és panelhez is előszeretettel alkalmazzák. A kiváló minőségű fúrókalapácsoknál az ütés egyszerűen kikapcsolható, így fúróként is használható más anyagokhoz. Fontos megjegyezni, hogy ezekhez a funkciókhoz megfelelő kiegészítőket is be kell szereznünk, de alapvetően nagyon hasznos a ház felújítása során. Szinte bármire használhatjuk, ezért is olyan népszerű eszköz.

Milyen akkus fúrókalapácsot érdemes vásárolnom?

Talán a hobbi felhasználóknak a legnehezebb döntést hozni, hogy valóban érdemes-e egy profi eszközt megvásárolni, ugyanis nem feltétlenül a legdrágább fúrókalapács a jobb. Tény, hogy aki több órát dolgozik vele naponta, annak érdemes egy profi eszközt vásárolnia. Egy hobbi felhasználónak valamivel nehezebb dolga van, hiszen valószínűleg nem akar drága modellt vásárolni.  Jó tanács, ha leginkább betonba szeretnél fúrni, akkor egy fúró-vésőkalapács lesz a jó döntés, ami nagy ütési energia kifejtésére alkalmas. Akkor válaszd ezt az eszközt, ha keményebb anyagok megmunkálására készülsz!

A fúrókalapács alkalmas vésésre?

Ezek az eszközök vésésre is használhatóak, ezért sokan azt hiszik, hogy helyettesíthetnek egy kifejezetten vésési munkákra tervezett vésőgépet. A puhább anyagoknál bátran használhatjuk, de a betonnál csak bizonyos mértékig dolgozzunk vele. Tehát, ha többet vésnénk, mint fúrnánk, akkor inkább szerezzünk be egy vésőgépet!

Amennyiben minőségi akkus fúrókalapácsra lenne szükséged, nézz körül megbízható modelljeink között a Szerszámok webáruházban, ahol garantáltan megtalálod a megfelelő teljesítményű eszközt! Tudod már, hogy melyiket választod?

A rovat további cikkei