mobilalkalmazás
Magazin

Hogyan növelhetik a céges bevételt a mobilalkalmazások?

Miért kell egy mobilalkalmazás, és mi a haszna?

Egy dolog elindítani egy mobilalkalmazást a vállalkozásod számára, és egy másik dolog, hogy az valóban betöltse a célját: növelje a bevételt. Ha Ön még nem csatlakozott a mobilalkalmazások marketingstratégiájának részeként történő bevonásának szekeréhez, akkor bizony, lassacskán lemarad. Annak érdekében, hogy fellendítse eladásait és növelje üzleti bevételeinek nagyságát, ott kell elhelyezkedni, ahová az emberek a figyelmüket fordítják. Többek között például ezért lehet sikeres egy olyan oldal, mint a https://vulkanvegas.com/hu/category/roulettes ahol számos rulett játékot találhat a látogató, amelyeket akár mobilon is gond nélkül játszhatnak. Az okostelefonok számának növekedésével egyre többen választják a mobilalkalmazásokat az internetes böngészés helyett. Íme 5 hatékony módszer, amellyel több pénzt halmozhat fel vállalkozásában a jól megtervezett mobilalkalmazásodból.

1. Állítson be egy hűségprogramot

Az, hogy az ügyfeleit ismétlődően vásárolnak, aranyat ér. És ez az, amit egy ügyfélhűségprogram tesz az üzletért. Egy ügyfélhűségprogram elfogadása arra fogja ösztönözni az ügyfeleit, hogy többet vásároljanak, mint általában tennék. Emellett arra is ráveszi őket, hogy a jutalmazó érzés miatt folyamatosan visszajöjjenek még többért.

Egy tanulmány kimutatta, hogy a fogyasztók több mint 80 százaléka nagyobb valószínűséggel vásárol olyan üzletekben, amelyek valamilyen hűségprogramot kínálnak.

Ahogy az emberek 59 százaléka nagyobb valószínűséggel csatlakozna egy olyan hűségprogramhoz, amely okostelefonos alkalmazást kínál. Mindezen statisztikák alapján nyilvánvaló, hogy ha ezt a stratégiát használja a mobilalkalmazásában, az biztosan meghozza azokat a pénzeket. Ez nagyszerű ösztönző az ügyfelek számára, mivel érezteti velük, hogy megbecsülik őket, és lehetőséget ad arra, hogy pénzt takarítsanak meg.

Ami a fő oka annak, hogy szeretnek részt venni ezekben a programokban.

2. Adatokhoz való hozzáférés

A mobilalkalmazások birtokában a felhasználók értékes adatai, mivel a felhasználók személyes adatait a profiljukban tárolják. Ez hatalmas üzleti előnnyel fog szolgálni. Az összegyűjtött adatok, segítenek nyomon követni az ügyfelek tranzakcióit és böngészési előzményeit. Elképesztő betekintést nyerhet ügyfelei életébe, például megértheti fogyasztói viselkedésüket, érdeklődési körüket, kívánságaikat és kedvenceiket. Például egy ügyfél, a böngészési előzményeiből kiderül, hogy mit keres rendszeresen? Milyen típusú eladásokat vásárolnak nagyobb valószínűséggel? Mit mentettek el későbbre? Mindezek a meglátások személyre szabáshoz vezetnek, ami kulcsfontosságú a fogyasztók azon döntésének befolyásolásában, hogy pénzt költenek-e vagy sem. A személyreszabás pozitív hatással van a mobilalkalmazások konverziós rátájára. Ez hatalmas lehetőség a fizikai helyszíneken működő vállalkozások számára, hiszen mobilalkalmazás nélkül soha nem lenne ilyen kilátásuk.

3. Legyen hatékony stratégiája a Push értesítésekhez:

A push-értesítések milyen hatalmas hatással lehetnek az üzleti bevételek felpörgetésében. Ez az egyik előnye annak, ha van mobilalkalmazása a vállalkozásának. Mert push-értesítéseket csak mobilalkalmazáson keresztül lehet küldeni. Tanulmányok azt mutatják, hogy a push értesítéseknek magasabb a kézbesíthetősége, a megnyitás, a kattintás és a megtartás aránya. De a push-értesítések puszta küldése nem fog varázsolni, stratégiai szempontból kell eljárnia. Hozzátette továbbá: “Néhány látszólag apró A/B kísérletünk a szöveggel, az időzítéssel és a gyakorisággal kapcsolatban a push-értesítések konverziós arányának javulásához vezetett, ami több millió dollárral növelte az eladásokat”.

Ez jól mutatja, hogy miért érdemes a push értesítéseket a megfelelő módon csinálni, hiszen akár 50%-kal is növelhetik a konverziós rátát.

A hatékony stratégia magában foglalja:

  • Értékes ajánlatok küldése, például kedvezmények, villámértékesítések, promóciók stb.
  • A helyalapú szolgáltatások és a geo-fencing technológia kihasználása. Például értesítések küldése az ügyfeleknek az adott városhoz vagy régióhoz kapcsolódó ajánlatokról; és
  • Az ügyfelek fizikai elhelyezkedése alapján releváns és időszerű értesítések küldése, hogy az üzlet területén tartózkodó felhasználók számára akciót jelentsenek be.
  • 8 mód, ahogyan a jól megtervezett mobilalkalmazás növelheti a vállalkozás bevételét.

4. A közösségi média használata

Az ügyfelek számának növekedése egyenlő a bevétel növekedésével. Ehhez a lehetőséghez szélesebb körű eléréssel és erősebb láthatósággal kell rendelkeznie, amit csak a közösségi média tud biztosítani. 2019-ben 3,48 milliárd közösségi médiafelhasználó van, és a tavaly ilyenkor tapasztaltakhoz képest világszerte 288 millióval (9 százalékkal) nőtt a felhasználók száma. Mivel a legtöbb ember aktív a közösségi médiában, elengedhetetlen, hogy vállalkozását láthatóvá tegye a különböző közösségi médiaplatformokon, hogy növelje ügyfelei elkötelezettségét és relevánsabbá váljon. Az alkalmazás linkjét is megoszthatja saját közösségi média közönsége körében, ami több fogyasztót vonz majd termékei és szolgáltatásai felé. A digitális marketingnek ez a formája ingyenes és mégis olyan hatásos. Alkalmazásának hatékony marketingje a közösségi médiában hatalmas megtérülést biztosíthat.

5. Alkalmazáson belüli vásárlások

Az egyik legjobb módja a mobilalkalmazásokon keresztül történő pénzkeresésnek, ha az alkalmazásokban vásárlások történnek. Ez hatékonyabb, mint a hirdetések használata, mivel a mobilalkalmazások bevételeinek több mint 50%-a az alkalmazáson belüli vásárlásokon keresztül keletkezik. Az alábbiakban a mobilalkalmazásokból származó bevételekre vonatkozó globális statisztikák láthatók 2017-től:

  • Globális fizetős mobilalkalmazásokból származó bevételek 2017-ben – 29 milliárd dollár.
  • Világszerte az alkalmazáson belüli vásárlásból származó bevételek 2017-ben – 37 milliárd dollár
  • Amerikai mobilalkalmazás hirdetési bevételek 2017-ben – 33 milliárd dollár.

Egy másik módja az alkalmazáson belüli vásárlásoknak az, hogy prémium élményeket kínál, ami azt jelenti, hogy már rendelkeznek ezzel az élménnyel, de alap és korlátozott szinten. Ha a fogyasztó annyira élvezi azt, nem bánja, ha fizetnie kell a jelenlegi tapasztalataikról egy magasabb szintre lépő, kielégítőbb élményért. Ez az a pont, ahol stratégiai és óvatosnak kell lenned azzal, hogy olyan ingyenes funkciókkal rendelkezz, amelyek kielégítőek, olyannyira, hogy a frissítésre való késztetés már nem is fog létezni.

Az Ön prémium ajánlatának hatalmas előrelépést kell jelentenie az alapajánlathoz képest, hívogatónak kell lennie, tele kell lennie értékkel, és olyasvalaminek, amiért az ügyfél több mint hajlandó lesz fizetni.

A rovat további cikkei