Lakásfelújítás

A tető felülvizsgálata és tisztítása időnként szükséges és ajánlott

A tető megfelelő állapota nem csak a funkciója miatt fontos. A törött, vagy hiányos cserepű tető nemcsak beázik, de a szennyezett mohás tető látványa esztétikai szempontból sem kedvező. Évente ajánlott szakemberrel átnézetni, különösen az idősebb házak esetében, így a később bekövetkező beázásokat is megelőzhetjük.

A tetőfedő anyagok, zsindelyek az időjárás miatt 5-10 év alatt elalgásodnak és elmohásodnak, de a megtelepedő kártevők, a lerakódott sárréteg is idővel komoly problémákat például beázást, csepegést okozhat. Tavasszal a hideg téli idő után célszerű átvizsgáltatni a tető szerkezetét, hiszen megelőzhetjük a bajokat az első komolyabb mennyiségű csapadék esetén. Igen gyakorivá váltak az özönvízszerű esőzések, amely a meglazult törött cserepek esetében komoly beázáshoz vezethetnek.

Szerencsére, a probléma könnyen orvosolható, néhány törött cserép cseréjét még házilagosan is megoldhatjuk. Amennyiben komolyabb a baj, érdemes szakembert hívni- amennyiben találunk szakembert, aki a kisebb volumenű munkát egyáltalán hajlandó elvállalni.

tető

Tető felújítás magasnyomású tisztítással

A cserepek megjavítása mellett a tetőtisztítás szokott tavasszal felmerülni. Idővel minden tető esetében természetes folyamat a szennyeződés, a gombák megjelenése, amely a negatív benyomást is erősíti, de inkább baj, hogy mohával fedve, szennyezetten könnyebben ki van téve az időjárás viszontagságainak, összességében a cserepek bevonatát is károsítják. A magasnyomású tisztítással nem csak szerkezetileg, hanem esztétikailag is újjá varázsolható a tető.

Tisztítás, vagy tetőszerkezet felújítás?

Érdemes szakember tanácsát kérni, hiszen számos tényezőtől függ, hogy megéri-e, és növeli-e a tető élettartamát. A tetőtisztítás, a speciális bevonat felvitele nem tartozik a legolcsóbb munkálatok közé. Akkor érdemes tisztíttatásban gondolkodni, ha a cserek jó állapotban vannak. Ezért ha sérült a tetőszerkezet, akkor felmerülhet a tetőszerkezet felújítása, amely hosszú távon jobban megéri, ráadásul az otthonfelújítási támogatást is igénybe vehetik a gyermeket nevelő családok.

A rovat további cikkei