kerti szolár zuhany
Kert

A kerti szolár zuhany előnyei

A kerti szolár zuhany egy olyan kültéri eszköz, amely manapság egyik modern kertből sem hiányozhat. Az egyik legjobb megoldás, hogy könnyen és olcsón állítsunk elő meleg vizet a ház külterében. Számos előnye van, és a kiválasztásnál több szempontot érdemes mérlegelni, például a használók száma, de a rendelkezésre álló terület is befolyásolja.

Miért jó a kerti szolár zuhany?

A jó idő beköszöntével egyre több időt töltünk a teraszon és a kertben, és egyre inkább a második otthonunkká válik. A modern kertek ma már szobabelsőhöz hasonló kényelmet biztosítanak. Így tavasszal a kert felfrissítésekor a kerti bútorok mellett érdemes egy modern energiatakarékos zuhany is felállításán is elgondolkodni. Ma már különböző színű és formájú esztétikus darabok kaphatók, amelyek jól illeszkednek a kert, vagy terasz stílusához, ugyanakkor az áramszámlát sem növelik.

A kerti szolár zuhany előnyei

Egy kerti zuhanyzónak számos előnye van, így az igényekhez, és a lehetőségekhez leginkább passzoló darabot érdemes kiválasztani. A mai modern szolár zuhany környezetbarát, és egyben takarékos megoldás, hiszen a tartályban lévő meleg vizet természetes módon nyerjük, a nap melege állítja elő. A tartályban lévő víz 1-2 óra alatt melegszik fel, így a keverőcsap segítségével az igényeinknek megfelelő hőmérsékletűre tudjuk beállítani. Választhatunk mobil kerti zuhanyt, amely olcsóbb, de a fix zuhanyok nagyobb tartállyal rendelkeznek, ezért hosszútávon ezt sem árt mérlegelni.

Gyors, kényelmes frissítő zuhanyozás

A nyári hónapokban nagy hasznát vehetjük, egyrészt a melegben könnyen, pár perc alatt felfrissülhetünk, anélkül hogy elhagynánk a kert területét, és anélkül hogy a házba a port bevinnénk, vagy kifele jövet magunkról a vizet lecsöpögtetnénk a lakásban.

Tisztálkodás kerti munka közben és után

Különösen hasznos lehet azok számára, akik a kertet nem csak pihenésre, hanem klasszikus kerti munkára használják.

Medence használata mellett

Ma már egyre többek rendelkeznek kerti medencével, és a medencébe használat előtt és után ajánlott egy gyors zuhanyt venni. Ezzel hosszútávon a medencénk tisztaságát is óvjuk: egy csapással megoldható, hogy a lábunkra tapadt fűszálakat, port eltávolítsuk, és a bőrünkre felkent napozókrémek és kozmetikumok sem a medence vízben áznak le, másrészt a klóros vizet is nem árt magunkról eltávolítani. Természetesen a nap által átmelegített víz sokkal kellemesebb hőmérsékletű, komfortos tisztálkodást biztosít, így a gyermekek is szívesebben tesznek eleget a szülők kérésének.

A zuhany elhelyezésével és karbantartásával kapcsolatos tudnivalók

A hordozható zuhanyt bárhol elhelyezhetjük, elegendő rácsatlakoztatni a kerti víztömlőre. A fix állványos zuhanyzók a talajba rögzítettek, és a szezon végén sem kell leszerelni. A telepítésnél gondoskodjunk arról, hogy az elfolyó vizet megfelelően tudjuk elvezetni. Általában kiegészítő lábcsappal is rendelkeznek, amely a használatot még kényelmesebbé teszi. Igaz az áruk is magasabb, és a mobil típussal összehasonlítva tartósabbak, jóval hosszabb élettartamúak. A karbantartása nem igényel különösebb szaktudást. Az átteleltetéshez a tél beállta előtt elegendő víztelenítést végezni.

Kerti szolár zuhany vásárlása

A piacon számos típusú, árérték arányú szolár kerti zuhany érhető el, ráadásul a megvásárlás után nincsenek további üzemelési költségek sem – természetesen az elhasznált vízmennyiség árán túl –, hiszen ezt a nap megoldja. Már csak azt a jó helyet kell kiválasztanunk, ahol a nap a lehető leghosszabb ideig tudja melegíteni.

A jó ajánlatokért érdemes a www.hawaj.hu oldalt felkeresni. A webáruházban mindenki megtalálhatja az igényeinek leginkább megfelelő darabot, az olcsó kerti szolár zuhany mellett a nagyobb tartályú, relaxációs zuhanyrózsával és lábmosó csappal is rendelkező modellek is kedvező áron vásárolhatók meg pár kattintással.
Fotó: hawaj.hu

A rovat további cikkei