glettelés árak
Lakásfelújítás

Amit a glettelés árakról tudni kell

Festés előtt mindig alaposan fel kell mérni a falak állapotát, és ha szükséges, akkor a kisebb-nagyobb hibákat ki kell javítani. Ezt glettanyaggal tudjuk megtenni, mégpedig úgy, hogy precízen belekenjük a repedésekbe, lyukakba. Ezzel a technikával kellőképpen simává tudjuk tenni a falat, amire már szépen fel lehet vinni a festéket.

Amennyiben alkalmazni kell ezt a technikát, akkor ennek az ára növelni fogja a festés költségét. Fontos tudni, hogy a glettelés árak nagymértékben változhatnak attól függően, hogy milyen állapotban van a fal, illetve hogy milyen hibákat kell javítani rajta. Ezen kívül pedig még van pár olyan tényező, ami befolyásolhatja az árszabást.

A glettanyag

A glettelés árakat többek között a felhasználásra kerülő alapanyag határozza meg. Alapáras szolgáltatásnak minősül, ha a munkát egy egyszerű és egyszínű glettel végzi el a szakember. Az viszont növeli a költségeket, ha speciális glettre van szükség és esetleg hálókat, papírszalagokat is be kell szerezni a munkához. Ezen kívül műanyag vagy fém élvédők beszerzésére is szükség lehet, ha nagyobb méretű komolyabb hibákat is el kell tűntetni.

A glettelés rétegszáma

A munka árát az is befolyásolja, hogy hány rétegben kell felvinni a glettet. Ez általában a fal minőségétől, állapotától függ. Ha csak kisebb repedések, egyenetlenségek eltűntetése a cél, akkor egy réteggel megoldható a feladat. Ha viszont nagyobb sérüléseket kell helyrehozni, akkor szükség lehet több réteg felvitelére is, amit ugyanannyiszor kell csiszolni is. Ez értelemszerűen több időbe, munkába és így több pénzbe is kerül.

Az alapozás

Végül, de nem utolsó sorban érdemes szót ejteni a fal alapozásáról is, amire szintén szükség lehet annak érdekében, hogy tökéletes végeredményt kapjunk. Van, amikor erre nincs szükség, mert a glett enélkül is jól megtapad. Ha viszont a szakember úgy ítéli meg, hogy az alapozás nem maradhat el, akkor az bizony növelni fogja a glettelés árakat.

Ha még nem találta meg a megfelelő szakembert, akkor látogasson el a joszaki.hu
oldalra!

A rovat további cikkei